PRODUCTINFORMATIE

Wat is het Elektronisch Vergader Systeem (EVS) Crealogic ?

Crealogic is het eerste volledig browser-georiënteerde Group Decision Support Systeem ter wereld. Het is een volwaardig softwarepakket dat op internet, intranet of een mobiel netwerk kan worden ingezet. De software wordt sinds 1991 door Crealogic BV ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring met adviestrajecten en wordt regelmatig aan de wensen van de gebruikers aangepast.

Crealogic ondersteunt het genereren, structureren, verbinden en evalueren van ideeën, meningen en feiten. Het is daarmee zeer geschikt voor groepen die gezamenlijk en in korte tijd veel ideeën of andere output gestructureerd op papier willen krijgen. Denk hierbij aan een inventarisatie van risico's of verbetermogelijkheden, een project start-up, een brainstormsessie of interactieve beleidsvorming. Elke deelnemers levert zijn input via een PC. Dit kan tegelijkertijd op dezelfde plaats of verdeeld over meerdere plaatsen en zelfs op verschillende tijdstippen.
Het resultaat van een elektronische vergadering is een duidelijk en veelsoortig eindresultaat, bijvoorbeeld een inspirerende lijst ideeën, een begrijpelijk rapport, een gestructureerd plan waarover consensus bestaat.

Functionaliteiten

Crealogic kent de vier basisfunctionaliteiten: brainstormen, clusteren(categoriseren), evalueren en rapporteren. Door deze onderdelen te combineren, zijn zeer uiteenlopende sessies mogelijk.
Klik links op Onderdelen voor meer informatie.

Overige functionaliteiten

Naast bovenstaande basisonderdelen, kent Crealogic de volgende extra functionaliteiten:

  • Er wordt standaard anoniem gewerkt, maar het is ook mogelijk om de gebruikersnamen achter iedere inbreng en evaluatie zichtbaar te maken.
  • Een adresboek met de namen van de deelnemers en in niet-anonieme sessies ook hun individuele bijdrage.
  • Een chatbox biedt de mogelijkheid voor procesdialoog bij sessies op afstand.
  • Bestanden die nodig zijn voor een sessie kunnen in de software worden opgeslagen en bekeken door elke deelnemer.
  • Diverse printfunctionaliteiten


Voor voorbeelden van de diverse onderdelen, kunt u kijken in de deelnemers handleiding electronisch vergaderen, of in de demonstratie sessie.

De software is een complete vergadergereedschapskist die bestaat uit een combinatie van tools die het genereren, structureren, verbinden en evalueren van ideeën, meningen- en feitenuitwisseling ondersteunen. De deelnemers kunnen ook buiten het computersysteem met elkaar discussiëren door de Crealogic Brownpaper-sessie methode toe te passen, wat een unieke functionaliteit van Crealogic is. Crealogic Electronisch vergaderen - Mobiel virtueel vergaderen
Met behulp van Crealogic kan door een groep in de eigen virtuele vergaderkamer in korte tijd een veelheid aan ideeën worden gegenereerd, waarbij de deelnemers elk met behulp van een PC input kunnen leveren in een door een sessieleider opgezette sessie. Vergaderen, ideeën vergaren, met twee mensen of met tweehonderd of meer. Op dezelfde plaats tegelijkertijd, of verdeeld over meerdere plaatsen, en zelfs op verschillende tijdstippen, het kan allemaal.

Tot slot

Crealogic is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Al na twee minuten zijn de deelnemers vertrouwd met het programma en doen mee aan een elektronische discussie.
Crealogic kan worden gecombineerd met andere vergadermethoden als brownpaper-sessies, videoconferenties, stemkastjes, Microsoft Netmeeting, e.d.

Naast de term Elektronisch Vergader Systeem (EVS), worden ook de volgende synoniemen vaak gebruikt:
Engels
Group Decision Room (GDR)
Group Decision Support System (GDSS)
Electronic Meeting Room (EMR)
Group Support System (GSS)
Electronic Meeting System (EMS)
Nederlands
Elektronische Vergaderruimte (EVR)
Online vergaderen
Virtueel vergaderen
Digitaal vergaderen
Elektronisch vergaderen